Читај ми!

Чеси допремили возила за санацију терена

Из Јужноморавске регије у Крагујевац је данас стигла помоћ за санацију поплављених подручја. Деветочлану екипу лекара, епидемиолога, хемијских техничара и три специјализована возила пријатељи из Чешке упутили су у Крагујевац и Шумадију као прву помоћ.

У Крагујевац из Чешке стигла возила за санацију терена после поплава.

Уз санитет са комплетном медицинској опремом, довезли су и два специјализована возила за уређајима за пречишћавање бунарске воде, подводним камерама, скенерима и опремом за деконтаминацију терена и објеката после поплава.

"Реч је о јединственим уређајима на Балкану који су имали непроцењив значај у санацији поплава у Чешкој протеклих година", каже Станислав Хрдличка, шеф стручне екипе која ће наредних дана радити на санацији терена.

Слађан Радовановић, помоћник градоначелника Крагујевца за међународну сарадњу каже да је најкритичније у општини Топола, па ће специјализоване екипе и возила опремљена за санацију комплетног терена најпре бити упућена у опленачка села.

После тога у сарадњи са кружним штабовима интервенисаће у Книћу, Лапову, Баточини, Аранђеловцу, а део екипе одлазиће и на позив грађана Крагујевца који имају проблем са бунарском водом", каже Радовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара