Читај ми!

Топличани у акцији помоћи

Топличани су се придружили акцији прикупљања помоћи за поплављено подручје, а међу њим су и професори физичке културе у Прокупљу, обучени за спасавање у ванредним ситуацијама.

Иако још увек нису санирали последице поплава од пре месец дана и Топличани су се придружили акцији прикупљања помоћи за поплављено подручје.

Предузеће "Планинка" свакодневно дистрибуира по шлепер Пролом воде најугроженијима, а двадесеторо професора физичке културе обучених за спашавање у ванредним ситуацијама чека одлуку Штаба где ће бити распоређени да помогну.

Професори физичке културе у Прокупљу, обучени за спасавање у ванредним ситуацијама, организовали су се да помогну свима који су се нашли у невољи.

"На располагању смо им сваког момента, сваког тренутка смо спремни да кренемо у било коју акцију, у било ком делу Србије", каже Драгослав Минић, професор физичке културе.

"Са нашим знањем које смо стекли током школовања, смо спремни да пружимо спасавање као и  прву помоћ", каже Саша Станојевић, професор физичке културе.

Предузеће "Планинка" на поплављено подручје свакодневно испоручује Пролом воду, а прикупљање помоћи организовано је на више локација у свим топличким општинама.

"Нама је овде прошли пут било тешко, вероватно много мање него људима горе који су пострадали. Много је мојих другара у невољи и желим да им помогнем", кажу мештани.

Општина Прокупље, која до сада је сакупила помоћ у вредности од два милиона динара, и обезбедила смештај за тридесеторо деце са посебним потребама у дневном боравку за особе са инвалидитетом.

"Прикупљено је око пет тона хуманитарне помоћи, а поред свега осталог смо обезбедили десет миљних пумпи за црпљење воде у оваквим ситуацијама", каже Дејан Лазић, општински већник у Прокупљу.

На територији Топличког округа нема опасности од поплава. Водостај реке Топлице сада износи 82 центиметара што је за метар ипо мање од редовне одбране од поплава.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара