Читај ми!

Дигиталне фотографије: основци креативнији

На трећи конкурс за дигиталну фотографију чачанске библиотеке "Владислав Петковић Дис" Ауторима најбољих фотографија награде ће бити уручене у Дому културе у Чачку 19. маја 2014. године.

Градска библиотека "Владислав Петковић Дис" у Чачку, у оквиру 51. Дисовог пролећа, расписала је трећи конкурс за најбољу дигиталну фотографију ученика основних и средњих школа Моравичког округа у 2014. години.

Трећи конкурс с темом за дигиталну фотографију, "Мој свет", до сада је најуспешнији: стигла је 241 фотографија 89 аутора, за трежину више него прошле године.

Ученици основних школа били су активнији од средњошколаца, њих 58 насупрот 31 ученика средње школе, а по мишљењу жирија и - креативнији.

Прву награду за фотографију у конкуренцији оснбоваца добила је Милица Дидановић, док је најбоља средњошколска фотографија ауторски рад Јоване Пантић.

Жири је потврдио да су све чешће фотографије које су ученици постављали на интернет сервисе и друштвене мреже, попут Instagramа, што је условило одређену типску матрицу таквих фотографија.

Пошто је од успостављања конкурса утврђена пракса да се дозвољавају софтверске дораде фотографија, жири је прихватио радове који су аутоматски обрађени на интернету или на рачунарима корисника, али закључује да то донекле спутава креативни израз и визуелно шаблонизује фотографије.

Награђеним ауторима и похваљеним школама плакете и награде биће уручене на изложби 19. маја 2014. године, у простору Клуба Дома културе у Чачку.

rts.cacak@rts.rs

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара