Читај ми!

Kуп толеранције

У селу Сакуле у општини Опово одржан је 6. Куп толеранције, такмичење у риболову за особе са инвалидитетом. Организатор је Удружење параплегичара и квадриплегичара Опова, а такмичари су дошли из целе Србије и из Македоније.

У општини Опово се одржава једно од највећих риболовачких такмичења за особе са инвалидитетом. У Сакуле је дошло 25 удружења из целе Србије, и гости из Македоније. Пецало се на вештачком језеру, у предивном природном амбијенту.

"Ја сам из Свилајнца, овде сам по четврти пут. Данас немам баш много среће у пецању, јер дува ветар и риба слабо "ради", али је увек лепо боравити и уживати у природи, дружити се", каже једна учесница.

"Ово је као антистрес програм. Пецаш и само на позитивне ствари мислиш. Ниједна таблета коју ти лекар препише не може да има овакво дејство", каже Душко Савић из Смедерева.

Особама са инвалидитетом много значи дружење са колегама, али и рушење баријера, било да су оне у простору, или да су везане за њихов положај у друштву.

"Много нам значи ово такмичење, јер смо ми због колица претежно везани за затворен простор. А овде можемо да уживамо, имамо добро направљен приступ", каже Милутин Димитријевић из Крагујевца.

"Битно је то што овде рушимо архитектонске баријере, али учешће на овом турниру је добро и за наш психички развој", каже организатор из Опова, Лаза Сава.

Удружење параплегичара и квадриплегичара увек је имало подршку општинске управе у Опову.

"Ово такмичење полако постаје традиционално. Увек смо подржавали и њега и све остале акције које помажу афирмацији инвалида, и уоште свих група људи", каже председник општине Опово Милорад Солдатовић.

Од великог значаја за учеснике Купа толеранције било је и то што су их посетили и пружили им подршку и глумци који у баранди снимају серију "Монтевидео, видимо се", која се емитује на РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара