Читај ми!

Ново складиште Хенкела

У компанији "Хенкел" у Крушевцу отворено је централно складиште робе за потребе тржишта Југоисточне Европе. Објекат површине 8.500 квадратних метара, вредан је више од 4 милона евра.

У Крушевцу у компанији "Хенкел" отворено је централно складиште робе за потребе тржишта Југоисточне Европе површине 8.500 квадратних метара.

Објекат је вредан више од 4 милона евра. Током протеклих година ова компанија уложила је 130 милиона евра у погоне у Србији у којима се производи роба за 20 земаља у региону и Европи.

Директор глобалног планирања и логистике компаније "Хенкел" Јохан Зајф каже да нису прекорачили буџет, али да су презадовољни, јер су се испоштовали рокови.

"Од полагања темеља до постављања последње палете протекло је пет месеци. Због тога ће Хенкел овде и даље улагати и то већ у наредним месецима", додаје он.

"Приликом отварања новог објекта који ће запослити раднике из Крушевца, истичем да смо настојали да вам као инвеститорима обезбедимо најбоље услове пословања у Крушевцу. Сада смо на прагу нове етапе сарадње са вашом компанијом", каже градоначелник Крушевца Братислав Гашић.

Габриела Бенеман, саветница одељења за економију и трговину Амбасаде Немачке каже да је Хенкел део велике породице немачких компаније које су уложиле капитал у Србију.

"Од 2000. године наше фирме отвориле су овде 25.000 радних места и уложиле 1,7 милијарди евра. Зато је ова компанија добар пример економске сарадње Србије и Немачке", додаје она.

Према спроведеној анкети 92 одсто немачких фирми се похвално изразило о пословању у Србији. Пре свега због висококвалификоване радне снаге, географског положаја у Европи, а додатни подстицај је почетак процеса придруживања Европској Унији.

оПредседник компаније Хенкел Србија Кристоф Тил каже да ће до краја године Хенкел уложити још 30 милиона евра у још једну производну линију кућне хемије, чиме ће Крушевац постати глобални центар производње за Југоисточну Европу.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара