Читај ми!

Нова фискултурна сала

У Молу, по величини другом насељеном месту у бачкој општини Ада, са око 5.000 становника, отворена је спортска хала изграђена по европским стандардима. Хала је, у ствари, нова фискултурна сала у сеоској основној школи, а њена изградња коштала је 130 милиона динара.

Основна школа "Новак Радонић" у Молу некада је имала 1.100 ђака, а данас свега 445. Настава се изводи на српском и мађарском језику, док се ромски изучава као матерњи са елементима националне културе.

Након шест година градње, школа је добила нову фискултурну салу, која ће служити потребама свих спортских клубова у насељу и биће центар друштвених и културних збивања.

Снежана Дошић, директорица школе каже да је сала величине 1.782 квадратна метра, има 670 места за седење и опремљена је неопходном опремом и реквизитима.

Ученица Маша Попов каже да су услови за вежбање у новој сали много бољи него у старој, која је била јако мала, без грејања и потребне опреме.

"Ова сала је много боља и има све што је потребно", додаје Маша.

Гизела Давид, професор физичке култура, истиче да сви много добијају са новом салом, коју су годинама чекали да се отвори.

Професорица подсећа да у Молу постоји више спортских клубова, као што су фудбалски, рукометни, одбојкашки и кошаркашки и свима је хала неопходна.

"У свим тим клубовима имамо много деце и јако је важно да буду у хали и да се баве спортом, него да су на улици", додаје она.

Свечаном отварању спортске дворане присуствовали су грађани Мола и околине, као и бројне званице из спортског, културног и јавног живота Покрајине. Хала је изграђена и опремљена средствима Фонда за капитална улагања АП Војводине, Покрајинског секретаријата за омладину и спорт и буџета Општине Ада.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230  439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво