Почело Дисово пролеће

Саопштавањем имена лауреата почело је 51. Дисово пролеће у Чачку. Велики део двомесечног програма песничке манифестације посвећен је обележавању стогодишњице Великог рата у коме је трагично страдао и песник Владислав Петковић Дис. Дисово пролеће ће гостовати и у Нишу и Зајечару.

Дисово пролеће у Чачку почело је саопштавањем имена лауреата: Дисова награда ове године припала је Ани Ристовић из Београда. У образложењу одлуке жирија наводи се да је Анино песништво успоставило необичне и танане везе са дисовским наслеђем.

Значајан део програма 51. смотре песништва, која се завршава 23. маја, посвећен је обележавању стогодишњице Великог рата, у којем је трагично страдао и песник Владислав Петковић Дис.

У чачанском Дому културе данас је проглашење нај-читаоца Одељења за одрасле и нај-библиотекара, а у четвртак 13. марта, у 19 часова, књижевно вече Матије Бећковића и представљање издавачке куће Штампар Макарије.

У марту ће књижевно вече имати и писац Александар Тешић, а промоцијом романа Радоја М. Јанковића (Чачак, 1879 - Београд, 1943), Градска библиотека почиње циклус обележавања века од избијања Великог рата.

Дисово пролеће ће током априла и маја гостовати и у Зајечару, Нишу и Београду.

Разноврстан програм имаће и Дисово пролеће за младе, које траје до 12. маја: циклус филмских класика, поетско-музичко вече чачанских средњошколаца, Стихобус који ће децу и песнике возити на релацији Чачак - Горња Горевница - Пријевор - Трбушани, а биће представљен и најстарији часопис за децу на српском језику "Невен".

rts.cacak@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво