Читај ми!

Поклон од срца

Жене запослене у Националном дому за стара лица у Владимировцу одрекле су се осмомартовског поклона у корист Дома за ометена лица "Срце" у Јабуци.

Тридесет жена запослених у Националном дому за стара лица одрекло се 30 хиљада динара у корист Дома Срце у Јабуци. У знак захвалности рок група Звуци срца и инклузивни хор Звуци у Јабуци одржало је осмомартовски концерт за кориснике Дома у Владимировцу.

Жаклина Дупор, психолог у Националом дому, каже да им ово дружење много значи:

"У протекле две недеље, са својим корисницима правили смо различите ручне радове. Породице су се одазвале и купиле их, а сав приход такође ћемо уручити нашим данашњим гостима."

Марија Матовић, управница Националног дома открила нам је да њен стручни тим редовно приређује овакве и сличне манифестације, с циљем да се корисници Дома забаве. Овде се труде да им дани буду што разноврснији, јер је и старост тада много лепша:

"Ми смо женски колектив и отворили смо своја срца за једно ново пријатељство и другарство са корисницима дома Срце у Јабуци, и због тога смо веома срећни."

Важнија од прикупљеног новца и материјалне помоћи је обострана пажња. Стари ће имати о чему да причају наредних дана, а корисници Дома из Јабуке још једном су показали да су веома креативни.

"Наши корисници су увек спремни да изађу из Дома у Јабуци и да покажу шта су научили, али и да поделе радост и песму са другим људима", наглашава њихова васпитачица Олгица Илић Митевска.

Заједничким колом корисници установа из Владимировца и Јабуке, завршили су једно лепо дружење уз обећање да ће се поново срести на пролеће у Делиблатској пешчари.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се