Читај ми!

Мртав, а жив

Божидар Стојиљковић из Врањске Бање је недавно сазнао да се у Секретаријату за урбанизам у Врању води као умрло лице, без наследника. Сада, уз помоћ правног заступника покушава да докаже да имовина припада њему и да је жив.

Божидар Стојиљковић сматра да је због парцеле на траси ауто-пута настао проблем. Он каже да та парцела вреди девет хиљада евра.

"Ја мислим да је то све због новца, због ауто-пута, због њиве", каже Божидар. 

"Божидар је 7. новембра 2011. године мртвим прогласио достављач решења у Секретаријату за урбанизам", тврди правни заступник Добри Спасић.

Решење о експропријацији земљишта није уручено, а уместо потписа примаоца на доставници стоји да је лице умрло и да су наследници непознати.

"Човек је жив и ово је манипулација са поступком експропријације, а обустављена је и исплата", каже Спасић.

Четворочлана породица Стојиљковић живи у Врањској Бањи, а спорни плац је Божидар добио у наследство од деде.

"За девет хиљада евра мужа ми прогласише мртвим, а за већу своту највероватније, би страдала и цела породица", каже Бранка Стојиљковић, Божидарева супруга.

У Секретаријату за урбанизам РТС није успео да добије одговор због чега је Божидар проглашен мртвим, јер је начелник Секретаријата службено одсутан.

Катастар непокретности је РТС-у доставио податке. У њима стоји да је Божидар, ипак власник спорне парцеле.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се