Читај ми!

Завршено такмичење младих пијаниста

Доделом награда и концертом најуспешнијих такмичара, у Шапцу је завршено 18. Међународно такмичење младих пијаниста. За пет дана публици и жирију представило се 120 младих музичара.

Победник 18. такмичења младих пијансита у Шапцу, у млађим категоријама је Лазар Торбица, ученик школе домаћина, у класи професорке Хелене Давидовић.

Свој програм Лазар је извео сигурно, изузетном харизмом на завршном концерту и забављајући публику, која га је поздравила овацијама.

"Стварно сам се трудио и тај труд се исплатио", рекао је Лазар. "Ово је подстрек да и даље радим и нижем успехе."

Лауреат такмичења у старијој категорији је 15-годишњи Нишлија, Александар Раос, који каже да му наступ и награда у граду клавира много значи:

"Од детињства сањам ово. Веома је важно да постоји континуитет и рад, велики рад а такмичење је шлаг на торти."

Посебно симпатични публици су најмлађи такмичари. Осмогодишњи Јован Каличанин је изузетном техником дочарао Бахов Менует и победио у преткатегорији. На питање колико је вежбао, Јован одговара: "Не знам, вежбам док не урадим."

Ове године у еминентном жирију и некадашњи учесници овог такмичења. Професорка Сања Луковац побеђивала је неколико пута.

"Ево, сад сам и са друге стране", каже Сања Луковац. "Све заиста сјајно функционише. Могу да кажем да је чак и боље него раније, заиста има много талентоване деце."

Шабачки фестивал већ дужи низ година има традицију озбиљног такмичења, нагласила је чланица жирија из Словеније Снежана Митић:

"Овде деца увек дођу у топ форми. Ја сам овде и раније долазила, као дете са хором."

Осим приметног напретка у извођењу, за Шапчане је велика вредност то што су у протеклих пет дана слушали дивну музику за коју је уложено много рада и педагога и ђака.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво