Читај ми!

Црна тачка?

У Житорађи код Владичиног Хана, на раскрсници и регионалном путу, кажу мештани, годишње се деси десет саобраћајних незгода. Траже измештање аутобуске станице и постављање семафора.

На регионалном путу који спаја општине Владичин Хан и Сурдулицу догоди се десетак саобраћајних незгода годишње.

Ограничење брзине је 50 километара на сат. Саобраћајне незгоде овде се дешавају најчешће због прекорачења брзине.

"Није безбедно уопште, овде има и раскрсница", каже Вељко Радуловић.

Слободан Костић каже да када зашкрипе гуме или кад се чује нека ломљава, они сви ту около, иду одмах на улицу, јер знају да се нешто десило.

Раскрсница спаја десетак села. Ту више од 500 деце чека аутобус иако нема обележеног стајалишта. Саобраћајне незгоде дешавају се често, а недавно је повређена шеснаестогодишња девојчица.

"Деца нам иду у школу и сваки пут кад га пустим мислим да ли ће нешто да му се деси или не", каже Горан Костић.

Мештани су се за помоћ обраћали републичкој Дирекцији за путеве, Министарству за капиталне инвестиције и општини.

"Добијали смо одговор да је то дивље аутобуско стајалиште, да ту не постоји стајалиште. Међутим, нико није решио овај проблем", каже Јовица Цветковић.

"Тражимо пешачки прелаз, семафоре и да се одавде 20-30 метара постави аутобуско стајалиште, јер има места за то", каже Предраг Искреновић.

Пут је фреквентан, полиција често поставља радар. Дневно региструју осам до десет прекршаја прекорачења брзине.

Директор Дирекције за изградњу у Владичином Хану Часлав Младеновић каже да мисли да је у питању не безбедност, него непоштовање сигнализације и постављених знакова на путу.

На државном путу може се изградити аутобуско стајалиште, на предлог општине или превозника, уз сагласност ЈП Путеви Србије. Трошкове изградње сноси локална самоуправа или превозник.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво