Читај ми!

Млади лидер из Грделице

Пројекат Вука Стојковића из Грделице нашао се међу десет финалних пројеката у склопу програма младих лидера коју организује америчка организација World learning са циљем да промовише иновативне идеје таленат и визију својих степендиста.

Међу десет финалних пројеката у склопу програма младих лидера коју организује америчка организација World learning са циљем да промовише иновативне идеје таленат и визију својих степендиста нашао се и пројекат Вука Стојковића из Грделице.

Уколико заузме једно од првих пет места овај млади образовани незапослен човек оствариће свој сан. Покретање посла који је спој уметности и рада са децом из угрожених група.

У свету се већ доказао. Двадесетшестогодишњи Вук Стојковић из Грделице магистар менаџмента у међународном бизнису са дипломом универзитета у Санкт Петерсбургу један је од десет младих лидера који су ушли у финале конкурса америчке организације World learnig чији је Вук стипендиста.

"Насмејана уметност за насмејану будућност"-до овог назива смо дошали заједнички отац, мајка девојка и ја. Назив треба да у најкраћем искаже суштину пројекта и мислим да смо успели у томе", каже Вук Стојковић.

Америка, Гватемала, Малезија, Пакистан, Гана, Камерун, Алжир само Србија има два представника у финалу.

"Са финалистима се још нисам упознао. Знам само да су теме пројеката различите. Мој колега из Крагујевца обрађује на пример каријерно саветовање, а колеге из других делова света обрађују теме од лидерства код особа са инвалидитетом до могућности бављења спортом и студирања у исто време", каже Вук.

Из Грделице за Грделицу. Жеља му је да у свом родном месту реализује пројекат. Постао је пример младим људима.

"Он је стварно пример за младе људе из Грделице. Стално га срећу питају како је успео и да ли намерава можда да напусти Грделицу. Просто им је необично да је остао, али он зна ко је одакле је и зато је и успешан", каже Оља Вукадиновић Вукова девојка.

Кампови и кретивна радионице за децу из угрожених група. Биће посла за волонтере педагоге психологе дефектологе. Вук се највише ослања на сликаре који продајом својих дела треба да омогуће одрживо финансирање. Ту највећу подршку очекује од свог оца јединственог уметника на југу Србије.

"Ја сам пресрећан што је Вук стигао до овде што се због њега за Грделицу чује широм света. Ја већ годинама учествујем у акцији организације из Ниша "Сложни у невољи", где сликари продајом својих слика обезбеђују деци са КИМ-а да иду на летовање. То је била основа за идеју са којој је Вук конкурисао и очекујем да ће ући у првих пет", с поносом истиче Вуков отац Небојша или, како га Грделичани и Лесковчани знају по уметничком имену, Јошким Шиљан.

Трећег априла из Њујорка очекујемо добре вести. Ово је његова шанса за посао и то у родној Грделици из које не намерава да оде.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара