Читај ми!

Од хобија до посла

Љупка Јанић из Жиче код Краљева декупаж, стару технику украшавања најразличитијих предмета у домаћинству, који јој је у почетку био само хоби, претворила је у озбиљан посао.

Још у студентским данима Љупка Јанић из Жиче код Краљева заинтересовала се за декупаж, стару технику украшавања најразличитијих предмета у домаћинству. Годинама то јој је био само хоби, али временом декупаж јој је постао озбиљан посао.

Предмети осликани у атељеу породичне куће привлаче све већу пажњу на сајмовима, вашарима, туристичким и културним манифестацијама широм наше земље.

Не мирећи се са сазнањем да ће, након студија економије, годинама да чека посао у струци, Љупка Јанић је одлучила да младалачки хоби декорисања употребних предмета декупаж техником преточи у посао.

Кроз пар годинама овладала је древном техником пореклом из Кине и постала узор много старијим и искуснијим у овом послу.

"Инспирација је кренула из жеље да себи нађем неко занимање. То сам пробала, свидело ми се и могу рећи да сам успела мимо свих мојих очекивања", каже Љупка.

Разноврсни предмети осликани у "Нашој малој маштарији, Љупкиној уметничкој радионици, од многих станова и куца створили су лепше, нежније и романтичније окружење.

"Радим таблице, вазе, рамове за слике, чабрице, столице и друге врсте намештаја, полице, кутије за пиће, кутије за накит и многе друге украсне предмете. Потребно је доста стрпљења, љубави, осећаја за композицију боја, смисао за естетску страну сваког предмета. Процес тече тако што предмет премажем белом акрилном бојом, затим се ставља без боја, ако је предмет светлији. Исцепкане салвете се лепе на предмет. Преко тога се стављају шаблони, глитери и контур паста и тиме се највећи део посла завршава", каже Љупка Јанић.

Ова успешна и амбициозна млада жена, узорна супруга и мајка о позиву економисте за сада не размишља. Планира да прошири посао и у својој уметничкој радионици обучава све оне који су заинтересовани за декупаж. Интересовање је, каже, велико.

Жеља јој је, додаје, да у овом послу и остане, да ради и живи од оног што највише воли. Уз здраву породицу, коју обожава и неизмерно воли, то је, као каже, део праве људске среће.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво