Читај ми!

Сланинијада у Качареву

У Качареву код Панчева почела је 27. Сланинијада на којој ће купци до недеље моћи да купују сланину и разне друге месне прерађевине по сниженим ценама и до 30 одсто.

На "Сланинијади" око 200 произвођача из Србије и иностранства нуде купцима разне месне прерађевине. На штандовима има највише сланине и кобасица и сваки продавац тврди да је његов  производ најбољи.

Створио се и нов ривалитет између произвођача његушког пршута и банатске сланине. 

Љубица Паовић из села Очинић код Цетиња тврди да је црногорски специјалитет сигурно бољи, јер је зачињен морским ваздухом и благом климом.

Качаревци кажу да се ништа не може упоредити са њиховом сланином, јер се одавде носи и продаје у Црној Гори.

Купци су задовољни и немају примедби на понуду, јер овде свако може пронаћи нешто по свом укусу. Домаћи чварци које се праве иза тезги коштају 700 динара, печеница 750, а говеђа пршута  хиљаду и по динара.

Жири Сланинијаде има тежак избор да прогласи најбољу сланину, јер је стигло 300 узорака из читаве Србије, али и из Кине и околних земаља.

Милан Ајдер, један од организатора "Сланинијаде" каже да су изненађени квалитетом сланине.

"Нисмо очекивали овако добру сланину, јер смо имали благу зиму која није била наклоњена прављењу месних ђаконија, али очигледно да наши произвођачи знају свој посао", каже Ајдер.

Најдужу пршуту имају произвођачи из Мачката. Дугачка је метар и 80 центиметара, а тешка 17 килограма.

"Сланинијада" ће бити отворена до недеље.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

           

         

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво