Читај ми!

Снега нема - скијања има

На стазама на Копаонику има до 40 центиметара снега. За разлику од планинских центара у региону, зимска сезона је успешна јер, иако није било довољно природног снега, три и по хиљаде гостију могу да уживају у скијању.

Протеклих зима дешавало се да снег изостанеоко Нове године, али је реткост да не падне крајем фебруара, када на Копаоник долазе пасионирани скијаши. Што се тиче идеалних климатских прилика у ово доба године, за разлику од снега - сунце није изневерило.

Без обзира на квалитет снега, скијаши су пуни хвале за људе који су успели да омогуће скијање, јер је последњи снег пао пре више од двадесет дана.

На крову Србије борави три и по хиљаде гостију. Велики број стигао је из Русије, и то не само у овом термину. Презадовољни су пре свега гостопримством.

Скијашима је на располагању 16 стаза које имају системе за вештачко оснежавање, мада високе температуре онемогућавају њихов рад. Зато задужени за одржавање скијалишта улажу надљудске напоре.

Вештачки снег је, каже Предраг Милановић, из "Скијалишта Копаоник", направљен већ у новембру, када су се за то стекли услови:

"Наши радници ноћу раде на уређењу и одржавању стаза и више пута навраћају, како би гости имали добре услове за скијање."

Квалитет снега тренутно највише одговара најмлађима и почетницима у скијању. Инструктори кажу да се по таквом снегу спорије скија, па мање брину.

Ако дође до најављеног захлађења у марту које ће донети снег или макар температуре испод нуле погодне за производњу вештачког снега, највише ће се радовати даме. Од 1. до 8. марта за њих су обезбеђени попусти на смештај и ски-пас од 15 одсто.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво