Читај ми!

Бициклом 7.000 километара

Краљевчанин Драган Шибалић кренуо је бициклом на пут дуг 7.000 километара. Од Краљева, преко Румуније и Украјине, до Москве, па до Краснодара и преко Грузије до Истанбула, како би бодрио кошаркаше Партизана.

Навијачку страст и уживање у вожњи бициклом Драган Шибалић је спојио у намери да пређе дуг пут како би пружио подршку свом клубу у Евролиги.

За почетак се, каже, нада победама Партизана на тим утакмицама: "Припреме су почеле пре два месеца, крајем прошле године, чим је објављен жреб за Топ 16 фазу Европе, и тада сам решио да направим ову црно-белу турнеју."

Симболика или не, тек овај Краљевчанин је тачно у 11 сати кренуо са Трга српских ратника да би на крајње одредиште стигао 11. априла.

Планирао је да у Москву стигне 13. марта, на утакмицу Партизана са екипом ЦСК. Потом ће у Краснодару 28. марта пратити утакмицу против Локомотиве.

Путовање дуго 7.000 километара, завршиће на утакмици Партизана са Галатасарајем, 11 априла.

"Што се временских прилика тиче, најтежа ће ми бити прва деоница до Москве, јер је још хладно време и зима", каже Драган Шибалић. "Што се терена тиче, најтежа ће ми бити последња деоница, од Краснодара до Истанбула, јер имам само 13 дана да пређем 2.500 километара, и то у брдско-планинском подручју."

Тридесетшестогодишњи Краљевчанин, дневно ће возити око 150 километара. Драган Шибалић је планирао да до крајњег одредишта и остварења овог необичног сна стигне за 47 дана, и при томе пређе бициклом 7.000 километара.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара