Читај ми!

Хит представа

Ансамбл Шабачког позоришта поставио је на сцену романтичну комедију "Тектоника осећања" једног од најпопуларнијих драмских писаца у Европи Ерика Емануела Шмита. Да је рођена хит представа, сагласни су и глумци и публика, која их је на премијери поздравила овацијама.

Ансамбл Шабачког позоришта поставио на сцену романтичну комедију "Тектоника осећања".

"Тектоника осећања" је људска прича у којој се лако препознајемо. Иако је текст Ерика Емануела Шмита филозофски, као нерешива енигма врло је поучан и прилагођен за ширу публику.

Шапчани га дочаравају зналачки, поигравајући се вечном темом о људској несигурности.

"Мислим да свако од нас има неку такву ситуацију, зато је то људска прича која је реална. Та жена коју играм, вероватно делује окрутно и безосећајно, али и она има осећања", каже Соња Милојевић у улози Диане.

Режирајући ову представу, млада Андреа Лазић, остварила је давнашњи сан да ради у Театру у којем је одрастала.

"Оно што је мене привукло овом тексту је да сам убеђена да сви можемо да се идентификујемо са темом "Тектонике осећања" и са оним што се деси када се играмо осећањима", каже Андреа Ада Лазић, редитељка.

Динамичан и слојевит текст који се код нас игра први пут био је изазов за комплетну екипу, посебно за Ивана Томашевића који тумачи женску улогу.

"Никада мушкарац не може да схвати ону мушку страну код жене, нити жена женску страну код мушкарца. Отуда то и функционише тако дуго, па негде, на тој реченици смо и тражили овај лик", каже Иван Томашевић.

Превод и адаптацију текста урадила је Драгана Бошковић, која је имала привилегију да комад  гледа у Паризу и то у режији аутора.

"Мислим да имамо неку врсту хита и да сви они који воле ТВ серије могу да дођу у своје позориште и да виде то на сцени. Е.Е.Шмит је најпознатији писац ТВ серија", каже Драгана Бошковић, драматург.

После одличне премијере, Шапчани најављују више реприза "Тектонике осећања" као и наступ пред београдском публиком.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара