Читај ми!

Школске лекције и у пракси

Ђаци Техничке школе "15 мај" у Прокупљу, у години када њихова школа обележава 50 година постојања, лекције научене у школи практично су применили и увели видео-надзор, поправили школски разглас, расвету и још много тога.

Као и за многе добре идеје и за ову се не зна тачно чија је, али се зна да је настала међу ученицима четвртог разреда Техничке школе "15 мај" у Прокупљу. Сада је у школи, уместо звона, музика, а ученици су задовољни оним што су урадили.

"Били смо јако креативни и ентузијазам је победио и ту тешку материјалну ситуацију, тако да смо, уз помоћ својих родитеља и наставника и радника школе успели да одрадимо све ово", каже Милена Стојановић, ученица 4. разреда.

Сами су поправили расвету и разглас и увели видео-надзор. Њихову идеју да се санира кров, уреди двориште, реконструише канализациона мрежа и окречи школа са 4 милиона динара финансијски су подржали Министарство просвете и локална самоуправа. Практичну подршку пружили су им родитељи и професори.

"Право је задовољство видети те младе људе, какво је њихово интересовање да се истакну, да то своје практично знање примене баш овде у школи", каже Братислав Ђурић, професор.

Директор Техничке школе "15 мај" у Прокупљу Миодраг Ђуровић каже да деца поштују договор, планирање, лепу реч.

"Деца то виде, деца желе да раде. Ако имате подршку од деце, фантастичну подршку, од њихових родитеља, сарадника, наставника, није тешко урадити много тога", додаје он.

Следеће што су будући матуранти себи дали за задатак је постављање соларних панела. Неће стићи да све заврше до краја школске године, али кажу, стижу нове генерације  да наставе започето.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво