Читај ми!

Шездесет година одбојке

Одбојкашки клуб "Рибница" из Краљева, који је овог викенда домаћин КУП-а Србије, постоји већ шест деценија. У то време петорица младића били су стални играчи тима, а данас верни навијачи, задовољни што и нове генерације опстају у врху одбојке.

Одбојкашки клуб "Рибница" из Краљева, постоји већ шест деценија. Петорица тадашњих младића, давне 1954. године први пут је заиграла одбојку.

Данас са трибина бодре одбојкаше, задовољни што и нове генерације опстају у врху одбојке. У години јубилеја, Рибница је овог викенда домаћин Купа Србије.

Душан Бошковић, Марјан Недељковић, Милош Мандић, Слободан Бошковић, Радош Јовановић, одбојкашка је петорка која је пре 60 година, прва заиграла преко мреже. У години јубилеја, присећају се, навијају и верују у оне који долазе.

"Ми смо крајње аматерски и само ентузијазмом играли и изнели ту одбојку", каже Слободан Бошковић.

Душан Бошковић, један од зачетника одбојке додаје да је некако све од њега почињало. Он је окупљао играче и није им дозвољавао да се много удаље од одбојке.

Милош Мандић и Радош Јовановић су срећни што виде да је Краљево и данас расадник талената.

"Будућност у одбојци има, и док је "Рибнице" биће и одбојке", каже Марко Недељковић.

На краљевачком паркету прве одбојкашке поене забележили су бројни бивши и садашњи репрезентативци. По завршетку каријере, неки од њих су своје квалитете потврдили и као тренери и одбојкашке судије.

Одбојкаши Рибнице не крију амбиције. Спремни су да оправдају углед клуба.

"Наша жеља је да не обрукамо те старије генерације и да пробамо да заиста одиграмо максимално овај турнир", каже Владимир Усиљанин.

Он додаје да је ово добра шанса по први пут пред домаћом публиком освоје Куп Србије и то у години када одбојкашки клуб обележава шест деценија постојања.

Рибница је одувек била расадник талената. Тајна успеха досадашњих генерација је улагање у младе.

"Зато се и данас ослањамо на младе играче, на оне који су поникли у клубу, и можда је то тајна успеха. Ми имамо обавезу и дужност у односу на резултате које смо постизали протеклих година, да имамо добру екипу, да добро играмо и да пружимо најбоље партије, да још једном игром потврдимо да играмо озбиљну улогу у националном шампионату и српској одбојци", додадје тренер Бошко Мацузић.

Уз верну публику, у "кутији шибица" како називају краљевачку халу спортова, одбојкаши Рибнице ће покушати да у години јубилеја освоје Куп. И тако понове успех генерације која је  1978. године освојила тадашњи Куп Југославије и закорачила на европску сцену.

У суботу од 16 сати у првој полуфиналној утакмици играју домаћа "Рибница" и "Спартак" из Љига. У другом мечу од 19 сати играју беогрдски клубови "Црвена Звезда" и "Партизан".

Финале 49. Купа Србије, игра се у недељу од 20 сати, уз директан пренос из краљевачке хале спортова.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво