Читај ми!

За рукомет увек имају времена

Женски рукометни клуб "Динамо" из Панчева се угасио пре неколико година, али то не смета ветеранкама овог клуба да се друже и да сваке суботе играју пријатељске утакмице. Оне су се избориле да тог дана не кувају и не пеглају, већ да играју рукомет.

Ружа Матијевић иако има седамдест две године и даље трчи за лоптом без проблема и радује се као некад сваком успешном потезу.

Већ пет и по деценија игра рукомет који јој је, како каже, много тога дао и захваљујући њему уместо година и даље броји само голове.

"Ово дружење и игра много ми значе, јер ми читав организам ради. Нема бољег спорта за мене од рукомета. Не бојим се повреда. Планирам овако до сто година, а онда ћу да видим шта даље", каже Ружа Матијевић, ветеранка ЖРК "Динамо".

Двадесет две бивше рукометашице једва чекају суботу пре подне, јер им, како кажу, један сат рекреације много значи. После утакмице следи треће полувреме које служи за разговор и дружење. Зими се окупљају у Хали спортова, а лети на Спортском центру.

Вера Битевић је задужена за одбрану гола.

"Свима нам је овде лепо. Уз игру ми решавамо и свакојаке проблеме. Помажема једна другој кад год затреба и ништа нам није тешко", каже Битевићева.

Њена саиграчица Радмила Лукић каже да јој рекреација и тренинг представљају пречишћавање духа и организма.

"Много радости нам доноси ова игра и овде стичемо неку позитивну енергију. Сви смо ми у неким годинама и имамо пуно обавеза, али рукомет нас подмлађује", додаје Лукићева.

Мира Косановић је задужена за организацију клуба ветеранки и она марљиво бележи све активности својих рукометашица. Ништа јој није тешко, јер, како каже, све их везује иста ствар, а то је љубав према спорту.

"Све стижемо. Чувамо унучиће, неке од нас још увек и раде. Има нас разних структура, бавимо се различитим стварима, али све нас везује рукометна лопта и овде смо све једнаке", открива тајну успеха Мира Косановић.

Већ 20 година рукометашице из Панчева од 4. до 8. јуна учествују на турниру ветеранки у Тивту. Иако и даље воле да побеђују и да се доказују на терену дружење и евоцирање успомена са некада љутим противницама из бивше Југославије сад им много више значи.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

         

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво