Читај ми!

Без терена ка Суперлиги

Рукометашице краљевачког Металца годинама нижу успехе у домаћем првенству, упркос томе што немају свој терен. Као домаћини, утакмице играју у суседној Врњачкој Бањи. После готово шест деценија постојања, верују да ће ова генерација девојака успети да се у наредној сезони пласира у Суперлигу.

Без рукометног терена, без своје публике, али свим срцем уз таленат, рукометашице краљевачког Металца самоуверено грабе ка Суперлиги.

"Наравно, желимо да играмо ту мини-лигу, желимо да уђемо у Суперлигу, јер би то био врхунац многим девојкама", наглашава капитен тима Милица Живковић. "Желим да поручим свима у нашем граду да верују у нас, и да ћемо ми сигурно показати да смо заслужиле то и да ћемо, кад будемо имале своју халу, сву ту публику довести на терен и да ће видети шта су пропустили све ове године."

Без обзира на тешке услове у којима тренирају, каже Кристина Којић, залагањем и пожртвовањем,трудом и организацијом тренинга, успевају да постигну добре резултате:

"То и доказујемо, друге смо на табели у Првој лиги, и надам се да ћемо опет тим спортским духом, колегијалношћу и свакако фантастичном атмосфером која између нас постоји успети да се, можда и са првог места, домогнемо Суперлиге."

Рукометна лопта и 60 минута борбе за сваки гол и победу, за ове девојке је више од игре. Тренутно су друге на табели. Нижу победе. Циљ је да заиграју у Суперлиги. Воље, и амбиција има, а једини проблем је што по завршетку средње школе многе рукометашице одлазе.

"То не можемо да променимо и онда се базирамо на чињеници да радимо увек са млађим категоријама да пробамо младе играчице, да направимо рукометашице које могу после у некој сениорској категорији да нам помогну", каже тренер ЖРК Металац Александра Несторовић, верујући да ће женски рукомет у Краљеву подићи на ниво који годинама твај спорт по резултатима заслужује.

Рукометашице, њих четрдесет, марљиво тренирају. Распорођене у неколико категорија, упркос неодговарајућим условима, верују да ће заиграти у Суперлиги, али и на домаћем терену.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво