Читај ми!

Џез сцена у Панчеву

Панчево добија нову џез сцену у реновираној дворани "Аполо". Од ове недеље, сваког петка увече, публика ће моћи бесплатно да прати концерте најбољих џез састава у земљи.

"Pančevo all stars bend" одржао је отворену пробу пред први концерт петком увече у дворани "Аполо". Тако је најављена серија концерата где ће се свирати најбоља џез музика у земљи.

Панчевачка публика, која већ 16 година прати џез фестивал у Културном центру, сада ће моћи много чешће да ужива у овој врсти музике.

"Културни центар, дом омладине и дворана "Аполо" решили су да осмисле јединствен музички програм. Ослушкивали су какве су жеље публике и дошли до закључка да је џез оно што би волели више да слушају. Тако је настала идеја за џез вечери петком увече", каже Моника Хусар Токин, пи-ар менаџер.

Окосницу џез сцене Србије чине заправо панчевачки музичари, који су и чланови "Биг бенд" РТС-а и имају своје бендове.

"Ми желимо овде да свирамо квалитетну џез музику и да покажемо шта је она у ствари, јер се данас свашта протура као џез, а у ствари је фалш. Свирамо бесплатно, јер је то леп хоби за нас, па зашто онда не би био и за публику", рекао је Душан Иванишевић, панчевачки џез музичар.

Име нове џез сцене у Панчеву "friday nights at Аpolo" изабрано је у част музичара Мајка Стерна и његове песме "friday  night at the cadillac club". Реновирани простор, који припада Дому омладине, омогућио је да се овакви нови и квалитетни садржаји осмисле и одржавају у Панчеву.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво