Читај ми!

Зимски фестивал без снега

Шеснаести међународни зимски фестивал дечје рекреације одржава се на Златибору од 17. до 21. фебруара у организацији асоцијације "Спорт за све" и под покровитељством Министарства просвете и Канцеларије за Косово и Метохију. На фестивалу, без снега учествују деца из Словеније, Црне Горе, Републике Српске и Србије, међу којима је и 50 малишана с Космета.

За Снежану и њене патуљке уопште није био проблем што на Златибору у фебруару снега има само у траговима на околним висовима.

Ипак, за зимски фестивал сви су бар потајно спремили снежне реквизите, мали Словенци чак понели и хокејашке палице, а онда их дочекало златиборско пролеће.

"Овде сам други пут, моја школа долази годинама, лепо је, само ми је мало жао што нема снега", каже Вања Шупица из Херцег Новог.

"Јесте, жао ми је што нема снега, али можемо да се дружимио", додаје Мелида Ускоковић из Лешка.

Магдалена Максимовић из Косовске Митровице каже да играју баскет, шетају, иду у диско и додаје да има пуно тога да се ради и кад нема снега.

Уобичајене зимске игре и такмичења које су предходних 15 година генерације малишана увежбавале најпре на Дивчибарама, Тари и, од прошле године на Златибору, брзо су прилагођене временским приликама, јер је основни циљ фестивала популарисање игре и дружења.

"Мото наших фестивала је здравље, знање и забава. Иако ове године нема снега и мање је деце него обично сигуран сам да ћемо све што смо планирали урадити, можда само на други начин", каже проф. Петар Стакић програмски директор Асоцијације "Спорт за све".

И док уз уобичајну кошарку, друштвене игре и шетње увежбава и неке нове кораке, шарено дечје друштво са различитих страна које се међшусобно одлично разуме, углавном је имало и једно заједничко питање-да ли ће до краја фестивала бити бар мало снега.

Позитивне енергије и другарства, које траје бар до наредног сусрета, ће, сигурни су, бити и овог пута, јер се због тога и долази на зимски фестивал.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво