Читај ми!

Противепидемијске мере у Чачку

На одељењу Ортопедије чачанске болнице пријављена је епидемија. Болничком инфекцијом-клостридијом заражено је петоро пацијената. Један пацијент пребачен је на Инфективно одељење, двоје је задржано на Ортопедији, а двоје је отпуштено на кућно лечење. У чачанској болници кажу да се ова епидемија не може доводити у директну везу са ситуацијом каква је била у Ужицу.

Петоро пацијената заражено клостридијом на ортопетији чачанског Здравственог центра.

Сада је у питању одељење Ортопедије, као и у ужичкој болници, али да подсетимо, одмах после тог града у Чачку се  прошле године инфекција догодила у мају, на Интерном одељењу. Троје од петоро заражених пацијената и даље се налазе на болничком лечењу и њихово стање је стабилно.

У чачанској болници кажу да се ова епидемија не може доводити у директну везу са ситуацијом каква је била у Ужицу.

Др Мирослав Сретеновић, пи-ар болнице у Чачку каже да су предузете све радње да се спречи ширење епидемије.

Епидемиолози наглашавају да ће свакодневни надзор бити до завршетка епидемије.

На одељењу Ортопедије опште болнице у Чачку забрањене су посете. Они којима ће бити потребна хитна ортопедска операција биће упућени у Здравствени центар Краљево.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић поручила је да је за спречавање појаве болничких инфекција најважнија строга примена превентивних мера и стална контрола, због чега то министарство тражи од институција за јавно здравље и инспекција да раде на мерама превенције.

Ђукић Дејановић је, упитана шта ће министарство предузети поводом појаве епидемије клостридије у болници у Чачку, рекла да се мере које спречавају последице појаве болничких инфекција предузимају "оног момента кад инспекцијске службе и одговарајуће слузбе уоче интраболничку инфекцију".

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво