Читај ми!

Копаоник за све

Крагујевачко одмаралиште за децу на Копаонику једнo је од ретких којe деценијама успешно одолева тзв. елитном туризму. Док се број хотела високе класе у најпознатијем ски-центар на Балкану из године у годину повећава, Одмаралиште постаје све популарније међу туристима са плићим џепом.

Основано пре неколико деценија, намењено одмору и рекреацији најмлађих, крагујевачко одмаралиште на Копаонику бележи све бољу посету. Током прошле сезоне у овом објекту боравило је око четири хиљаде гостију, а остварено је више од 25 хиљада ноћења.

"Нешто овакво је потребно Србији - да и они са плитким џепом нађу своје место на Копаонику", каже Сања Стаменковић Рашевић, шеф маркетинга у предузећу Шумадија сајам у чијем саставу послује Одмаралиште за децу. "Ми смо ту могућност искористили и омогућили и онима са плићим џепом, да зимују и летују на Копаонику."

Одмаралиште располаже са 250 лежајева, а у плану је изградња новог хотела, апартманског типа, више категоризације и новог ски-лифта.

"Један такав хотел нам је потребан. Ово је јако добро и за Крагујевац и за ову регију", каже Милан Вуковић, помоћник директора Шумадија сајма, који је најавио да ће површина хотела бити око четири и по хиљаде квадрата.

Због изузетне позиције у односу на центар Копаоника и близине стаза са санкање и скијање, услуге крагујевачког одморалишта све чешће користе и ученици из Црне Горе.

Овде сезона траје током целе године. Гостима су на располагању бројни спортски садржаји. На Копаонику је све подређено потребама гостију који су све захтевнији. Није довољан само снег, већ се тражи активан одмор.

"Активан и квалитетан одмор је скијање када су добре стазе, добар смештај, добра услуга комплетан садржај на самој планини и онда ће и гости бити задовољни", каже Биљана Миленковић, менаџер Хотела Маунт на Копаонику.

Иако је зимска сезона почела без снега, на Копаонику је у децембру и јануару остварено око 160 хиљада скијашких дана.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво