Читај ми!

Са три дипломе без посла

Међу готово хиљаду високошколаца, од који је више од половине с факултетском и дипломом мастера, на евиденције Националне службе за запошљавање у Ужицу је и тридесетдеветогодишњи Никола Тешовић. Са три дипломе и тек неколико привремених послова, оптимизам га не напушта да остане и успе у родном граду.

И после осам година, колико је прошло од како је Ужичанин Никола Тешовић стекао прву диплому археолога на Филозофском факултету у Београду, његова потрага за послом, завршава се готово увек, на исти начин.

У ишчекивању посла, Никола је исписивао молбе и радне биографија, усавршавао се, стекао звање мастера историчара и мастера антрополога, али не и посао.

"Упркос досадашњем искуству, проблеми се морају решавати и ја свакако овде остајем и итекако сам оптимиста. Сваки рад се исплати и мора дати неки резултат, чекаћу ако треба годину, две, пет, али овде ћу једноставно морати да успем у томе што радим", каже Никола.

Кроз повремено ангажовање на пословима професора историје у ужичким и сеоским школама у окружењу, Никола је сакупио око четири године стажа, али не и рада у области због које је, како каже, одбио могућност одласка у иностранство.

"Где могу да нађем боље место за рад, за истраживање. Ми овде имамо све историјске слојеве за истраживање, највише овде на Балкану практично и има посла за мене. У овом граду има доста ствари на којима треба да се ради", каже он.

До запослења, уместо на археолошком налазишту, Никола истражује у библиотеци, по књигама, на семинарима. До тада, ко зна, ако не до посла, каже, можда стигне до нове дипломе.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво