Читај ми!

Први пут за истим столом

Председник Управног одбора Специјалне болнице у Сокобањи, одржао је у тој установи састанак са 20 радника којима је Агенција за борбу против корупције доделила статус узбуњивача. После скоро девет месеци од именовања новог Управног одбора те здравствене установе, то је први састанак са радницима који од 2009. године указују на наводну злоупотребу службеног положаја директорке те установе, малверзације и корупцију.

Конференцију за новинаре коју је сазвао, председник Управног Одбора Специјалне болнице у Сокобањи Саша Живић, почео је резултатима која је та здравствена установа постигла прошле године.

Председник Управног одбора је новинарима доставио информацију о броју инспекцијских контрола, а ли не и о томе да ли је било поднетих пријава.

Редакцији ТВ центра РТС-а у Нишу, међутим, достављен је извештај Министарства здравља у коме се наводи да су у 28 контрола здравствене инспекције прошле године донета четири решења за отклање недостатака и поднете две прекршајне пријаве против одговорних. Запослени са статусом узбуњивача, после састанка, очекивали су, кажу, бар наговештај решења вишегодишњег проблема.

Због актуелних дешавања у Сокобањској болници у општинском одбору СНС-а у том месту заседао је Савет за здравство коме је, присуствовао и државни секретар у Министарству здравља, иначе функционер те странке др Берислав Векић, који новинарима није дозволио присуство скупу.

Чланови СНС-а, међу којим је и директорка установе која, како је РТС-у у последњем сусрету рекла да политике у болници нема, требало би да, како незванично сазнајемо, заузму став о томе како је најбоље решити актуелне проблеме у тој здравственој установи.

rts.nis@rts.rs
381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара