Читај ми!

Поново саобраћа воз Краљево-Јагодина

После више од осам година, поново саобраћа воз на релацији Краљево-Крушевац-Сталаћ-Јагодина. За сада, воз ће два пута дневно полазити из Краљева, до Јагодине и Параћина и назад. Карте су знатно јефтиније од других врста превоза, тако да је за повратно путовање до Јагодине потребно издвојити 628 динара.

Са краљевачке железничке станице, нови дизел-моторни воз руске производње свакодневно ће полазити у 4 часа 35 минута до Јагодине, и  у 14 часова и 28 минута до Параћина.

Први путници су били из Косовске Митровице. Кренули су на преглед у Врњачку Бању и, кажу да су одушевљени, јер пре свега не морају да чекају прве аутобуске поласке. Они додају да им много значи, да је удобно и топло.

Планирано је да се у догледно време повећа број полазака из Краљева и назад ка овом граду са крајњих одредишта.

"Могу да обећам грађанима који живе поред овог дела пруге, а њих је око 300.000, да ће  Железнице Србије од новог контигента већ уговореног са са руским партнером, прве гарнитуре  које буду стигле  бити упућене на овај путни правац", каже Драгомир Закић шеф ОЈ за превоз  путника Краљево.

"Сматрам да је ово изузетно значајан путни правац и да ће овај воз на релацији Краљево -Јагодина и Краљево-Парацин бити изузетно рентабилан и користан за становнике овог дела Србије", додаје Драгољуб Закић, главни инспектор просечне контроле.

Пруга Краљево-Крушевац-Сталаћ је дуга 71 километар са 23 станице. Цена повратне карте до Крушевца је 358 динра, а до Јагодине 628 динара. То би уједно могао да буде и један од разлога, да се број путника повећа, јер цене карата на овим релацијама су вишеструко ниже у односу на друге врсте превоза.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво