Ватерполо по позиву

Три талентоване девојчице из Врњачке Бање сваког викенда путују у Београда где, по позиву, играју утакмице за ватерполо клубове Таш 2000 и Црвену Звезду. Оне су и на списку селектора ватерполо репрезентације Србије која се припрема за Европско првенство 2016. године у Београду.

Гашић Андреа, најмлађа је од свих. Има само десет година. Нина Јосифовић 13, а најстарија узданица женског ватерпола у Врњачкој Бањи, Миона Николенџић свега 15 година. Тренирају са дечацима и то им не смета, јер су годинама заједно.

"Као мала сам желела да постанем добар пливач и успешан ватерполиста. И онда сам са шест година почела да тренирам", каже Андреа.

Осим што су чланице прволигашких тимова из Београда ове три девојчице су и на списку селектора Марка Јанковића који их редовно позива и на припреме ватерполо репрезентације Србије која је себи поставила циљ. Медаља на европском пренству 2020. године.

"Уследили су позиви за кампове за репрезентацију. Надам се да ћемо отићи и на неко велико такмичење и да ћемо се показати", каже Нина Јосифовић.

"Сваког викенда, по позиву путујемо аутобусима у Београд, када је сезона. То је јако напорно а идемо и на кампове за репрезентацију, исто на припреме. Тешко је и јако напорно, али ми то волимо", каже Миона Николенџић.

Играјући са дечацима прилично су и очврсле за свој узраст што је у ватерполу свакако предност.

Због ових девојчица у клубу Врњчани планирају да саставе и женску екипу. Једину у унутрашњости Србије.

"Оне су велика будућност и наша улазница у тај велики ватерполо свет. Уопште, женски ватерполо је постао бренд", каже Тома Ћирић, тренер ПВК Врњчани.

У клубу тренутно има око 160 пливача и ватерполиста. Андреа, Нина и Миона су омиљене међу њима и од њих се очекује и прва медаља за женски ватерполо у Врњачкој Бањи.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

     

                                                                   

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво