Читај ми!

Заједно у спасилачким акцијама

За брзо реаговање у време поплава, пожара или земљотреса спремни су сви запослени у Центру за ванредне ситуације у Нишу. Срби и Руси из тог Центра, њих тридесет деветоро, ради и на уклањању експлозивних средстава заосталих из НАТО бомбардовања.

У српско-руски хуманитарни центар у Нишу, из Русије је стигло 25 тона разне опреме која ће се користити у случају ванредне ситуације у Србији, али и земљама у региону. То је до сада трећа пошиљка коју је Србији упутила Влада Руске Федерације.

Оправданост постојања Центра за ванредне ситуације, који је у Нишу од јесени 2011. године, до сада се најбоље показала у време великих пожара.

Из Ниша су полетали руски авиони "иљушин", "беријев" и транспортни хеликоптер, који су гасили ватру широм Србије и у земљама у окружењу, које годинама имају проблеме са шумским пожарима.

Нова пошљика садржи ћебад, шаторе, чамце, мобилне бране, пумпе за одбрану од поплава и елкетричне генераторе. Довезао ју је четворомоторни тежак транспортни авион "иљушин 76", исти онај који је гасио пожар на Тари.

"Опрема за овај центар је најмодернија", нагласио је Александар Томашов, из Министарства за ванредне ситуације Руске федерације. "Бринемо о становништву у ванредним ситуацијама и то је наш поклон вама. Задовљни смо оним што је до сада урађено, мада наши људи у Минстарству кажу да увек може да буде боље."

За брзо реаговање у време поплава, пожара или земљотреса спремно је да реагује 39 запослених Срба и Руса који раде и на уклањању експлозивних средстава заосталих из НАТО бомбардовања.

Услуге Српско-руског хуманитарног центра до сада су, осим Србије користиле Босна и Херцегоина, Црна Гора и Грчка.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара