Читај ми!

Легализација објеката у Лозници

Од доношења новог закона о легализацији, седамдесетак Лозничана поднело је захтев за легализацију објеката изграђених без грађевинске дозволе. Рок за подношење захтева истиче 29. јануара 2014. године.

Новим законом о легализацији, који је ступио на снагу 1. новембра, право да поднесу захтев за легализацију имају власници свих објеката који су изграђени без грађевинске дозволе, без обзира на период када су изграђени.

У Лозници су од тада поднета 72 захтева за легализацију објеката, а у Градском одељењу за планирање и изградњу сматрају да ће тај број бити много већи до истека рока, 29. јануара 2014. године.

Мали  број је оних који су током прошлог и овог месеца у Лозници по новом закону поднели захтев да легализују објекте изграђене без грађевинске дозволе или су реконструисани или дограђени, потврдили су у Одељењу за планирање и изградњу.

Већи број захтева очекују пред крај рока, а до сада највише је поднетих за легализацију стамбених објеката.

У претходним легализацијама на подручју Лознице поднето је око 4.000 захтева, па је и то један од разлога садашњег мањег одзива грађана, који, углавном, подржавају нову шансу за легализацију.

На шалтеру градске управе у Лозници, где се подносе захтеви за легализацију и добијају неопходне информације, гужви нема.

Из прошлих легализација у Лозници комплетну документацију поднело је 835 грађана, од тога исправку је требало да уради 325, а комплетно је решена трећина од укупног броја поднетих захтева.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара