Читај ми!

Нишки одборници усвојили буџет

Одборници Скупштине града Ниша, у току поподневног дела седнице, усвојили су грдаски буџет. Планирани приход је 8,9 милиона динара, расходи 9,6 милијарди динара, а предвиђени буџетски дефицит 685 милиона динара.

Буџет града Ниша од 9 милијарди 980 милиона динара усвојили су одборници Скупштине Града, уз предвиђени буџетски дефицит од 685 милиона динара. Планиран је приход од 8,9 милиона динара, уз расходе од 9,6 милијарди динара.

Док је опозиција тврдила да је буџет нереалан, представници власти навели су да је према првобитним захтевима корисника, буџет требало да износи 12,5 милијарди, а да је само за основно функционисање града потребно 7,5 милијарди динара.

Буџет је усвојен у поподневном делу седнице. Само 25 од 61 одборника присуствовало је почетку поподневног дела седнице Скупштине града Ниша. Председник Скупштине Миле Илић намеравао је да прекине седницу, али је кворум од 31 одборника убрзо постигнут. Илић је рекао да је то скандалозно понашање одборника, без обзира на то да ли су из власти или опозиције.

Представници опозиције критиковали су власт наводећи да је ново запошљавање, упркос забрани, пројектовано у буџету и да је последњих дана све више расписаних конкурса.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић демантовао је тврдње о страначком запошљавању, наводећи да су конкурси само поштовање управне инспекције која је наложила да се они који већ раде на одређено време преведу у неодређено.

"Да је 300 нових људи добило посао у градским управама, Република би нам моментално обуставила сва трансферна средства и приход од пореза", рекао је Перишић, одговарајући на оптужбе појединих одборника.

Како је саопштено, Град ће се задужити, ако то буде било потребно, за текућу ликвидност и највероватније за заврштак западне трибине стадиона Чаир.

Смањењем трансфера из републичког буџета, Ниш је ове године добио 155 милиона динара мање него претходне године.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво