Читај ми!

Крагујевац, станари тумарају у мраку

Због дуга за заједничку потрошену електричну енергију од 1962. године, станари зграде у центру Крагујевца немају струју у ходницима, степеништима и подруму. И док они тврде да редовно измирују обавезе за заједничку потрошњу, у "Електрошумадији" кажу да то бројило уопште није регистровано.

Станари зграде у центру у Крагујевца, немају струју у ходницима и  подруму, јер им је, електрична енергија исључена због дуга за заједничку потрошњу који датира још од 1962. године. Док они тврде да редовно измирују обавезе, у крагујевачкој "Електрошумадији" кажу да то бројило уопште није регистровано и траже измирење дуга.

Са свећама и батеријским лампама у рукама, стотинак станара петоспратнице у Змај Јовиној улици, тумарају по ходницима. Најпре су мислили да је у питању квар, али им је у "Елекрошумадији" речено да струја за заједничку потрошњу није плаћана од 1962. године, када је зграда усељена, до данас.

Станарка зграде Живка Милошевић каже да јој то стварно прави проблем. "Треба неко да јој дође да и да је не види како да јој помогне", каже Живка.

Божо Пивљанин каже да је најгоре за децу која долазе касно и да их је страх.

Станари зграде су огорчени. Тврде да уз обрачуне за струју, редовно плаћају заједничку потрошњу.

Станар Зоран Матић каже да их нико није обавестио ни о дугу, ни о том проблему да струјомер није пријављен.

Рачуница "Елекрошумадије" је другачија. Кажу да је редовном  контролом установљено, да то бројило није у њиховој евиденцији. На њему је забележена потрошња од око 5.000 киловата, што је око 30.000 динара.

Оно што станари плаћају, тврде није заједничка потрошња, већ струја за подстаницу која је прикључена 2005. године, и која се евидентира преко другог струјомера. Признају да им није јасно, како је дошло до овог пропуста.

"Просто ми није јасно како је неко могао и да буде прикључен. То се неко самовласно прикључио и ми то третирамо као неовлашћено коришћење електричне енергије", каже Небојша Обрадовић, директор "Електрошумадије".

Крагујевачки "Дистрибутер" саветује станарима да поднесу захтев за увођење бројила у евиденцију, чиме ће одмах бити прикључени на мрежу. Траже и измирење дуга за заједничку потрошњу, не за последњих педесет, већ како закон налаже за годину дана уназад. Станари  најављују тужбе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво