Читај ми!

Огрев само за најугроженије

Општинском фонду солидарности у Кикинди поднето је око 1.200 захтева за помоћ у огреву, а на основу расположивих средстава, 250 најугроженијих породица добиће минималну количину од два кубика огревног дрвета. Током расподеле утврђено је да неки корисници злоупотребљавају овај вид помоћи.

Марија Барбул затекла се сама код куће кад јој је пристигао огрев. Пошто је њен супруг отишао по храну у Народну кухињу, комшија јој је помогао да дрва смести у шупу.

"Ова дрва ми добро дођу, поготово сада кад сам сломила руку сакупљајући грање у шуми", каже Марија.

Незапослени Михајло Милошев, који живи са супругом, која је исто без посла и болесним сином, такође је изузетно захвалан на добијеном огреву, који ће му, каже, потрајати око два месеца.

Расподела огрева по селима и градски рејонима трајаће до краја децембра.

Александра Мајкић, председник Општинског фонда солидарности, каже да је социјална угроженост основни услов за доделу огрева.

"Предност су имале породице са троје и више деце, затим старачка домаћинства и породице са тешко оболелим чланом", додаје  Мајкић.

У Кикинди која броји око 62 хиљаде становника, њих десет одсто се може сврстати у категорију социјално угрожених, процењује Аранка Фелбаб из Црвеног крст, појашњавајући то податком да  2.160 породица, односно око шест хиљада лица, прима новчану социјалну помоћ.

"Услуге Народне кухиње користи 1.050 лица, њих 180 је у програму бриге о старима, корисника дечјег додатка је 2.560, а око петнаест одсто ученика свих основних школа у општини добија бесплатну ужину", каже Фелбаб.

Свако ко прода огрев и злоупотреби добру вољу општине, убудуће неће добијати ни огрев, ни било какву другу помоћ из Општинског фонда солидарности.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво