Читај ми!

Признање најбољој школи у Војводини

Основна школа "Свети Сава" из Кикинде добитник је награде "др Ђорђе Натошевић" коју Покрајински секретаријат за образовање додељује најуспешнијим школама у Војводини. Школа је награђена за најбоље резултате у образовном и васпитном раду.

Награду "др Ђорђе Натошевић" коју Покрајински секретаријат за образовање додељује најуспешнијим школама у Војводини, ове године добила је Основна школа "Свети Сава" из Кикинде.

Највећа школа у Кикинди, са близу 900 ђака, награђена је за најбоље резултате у образовном и васпитном раду.

Тијана Ракић, ученица четвртог разреда, каже да у школи може доста тога да научи, има добре другаре, а од предмета највише воли математику и српски. 

Осмак Богољуб Терзин каже да су добри услови рада у школи и добри наставници, захваљујући којима је, наравно, уз свој труд, освојио прво место на Окружном такмичењу из математике, као и прве награде из хемије на Окружном и Републичком такмичењу.

Признање ОШ "Свети Сава" пристигло је и због добре организације рада и примене савремених метода.

Професорица мр Гордана Рацков то приписује највише коришћењу информационе технологије.

"То је првенствено настава информатике у нижим одељењима коју зовемо од играчке до рачунара, затим савремена настава у медијатеци коју користе сви учитељи и професори, а сем тога радимо на редовном ажурирању школског сајта", додаје Рацков.

Школа располаже изузетно квалитетним и стручним наставним кадром оспособљеним за координацију и двосмерну комуникацију. То са задовољством предочава Маријана Вукобрат, чија је кћерка прошле године завршила осми разред као ученик генерације, а млађа кћерка сада
 похађа пети разред.

Изузетно сам задовољна условима која су моја деца имала и имају у школи, а похвалила бих и сарадњу наставника и ученика, као и однос наставника и родитеља", каже мајка ученица школе.

Директор школе Витомир Радак каже да би школа још боље радила када би се довршила надградња простора од око 300 квадратних метара, што би омогућило бољу организацију наставе, померило границу успеха и догодине донело боље резултате.

Претходних година награду "др Ђорђе Натошевић" добијале су и друге школе у Кикинди, а лане је то била Гимназија "Душан Васиљев".

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745
                                                                        

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара