Читај ми!

Лесковац има готово 100 дивљих депонија

Управа за заштиту животне средине града Лесковца регистровала скоро стотину дивљих депонија на територији града. Почело је њихово уклањање, али и увођење високих новчаних казни.

Само са једне дивље депоније на територији Лесковца пре неколико дана уклоњено је 350 кубика грађевинског и 100 кубика комуналног отпада. Сеоска дивља депонија у Печењевцу била је највећа од 98 колико их је евидентирано на територији града.

А да би очишћено остало чисто помоћи ће, верују у Управи за заштиту животне средине града Лесковца, увођење казнених мера.

"Казне за физичка лица су од 25 до 50 хиљада динара, а за правна до 500.000 динара", наглашава Жарко Богатиновић, начелник Управе за заштиту животне средине града Лесковца.

"Ми молимо грађане да учинимо све да оно што се једном уклони остане чисто. Поред тога, могу да нам и пријаве оне који се упозорења да је забрањено бацање не придржавају, и да их фотографису како бисмо адекватно реаговали", истиче Богатиновић.

Грађани су задовољни због тога што је депонија очишћена, али сумњају да ће то потрајати.

Да су обале река и у селу и у граду омиљена места за одлагање смећа, потврђује и свакодневна слика поред зелене пијаце код Ветернице.

Зато су градске службе почеле да уређују речна корита, зелене површине и паркове, трудећи се да подигну свест о важности очувања животне средине.

До сада су уклоњене четири највеће депоније на територији Лесковца, а овог викенда чисти се дивља депонија у селу Манојловцу.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се