Читај ми!

Многе прокупачке улице у мраку

Прокупачка Дирекција за урбанизам и уређење најављује боље одржавање уличне расвете почетком наредне године, када ће им стићи и ново возило са платформом. Због недостатка средстава, међутим и даље је неизвесно када ће расвету добити и они делови града који је сада немају.

Ретко постављени стубови, слабе или поломљене сијалице, дуго чекање на поправку најчешће су замерке Прокупчана на квалитет уличне расвете.

Они кажу да треба чешће да се мењају сијалице, нарочито у споредним улицама.

У многим селима уличног светла нема, а до недавно су, због великих дуговања, била у опасности села са регулисаном расветом.
 
Никола Жугић из Стручне службе месних заједница општине Прокупље каже да су успели некако да се не искључе са мреже сва села због дугова.

У Дирекцији за урбанизам, која је задужена за одржавање, потврђују да проблема има.

"Потешкоће решавамо у ходу, пружамо се колико нам је губер широк. Што се тиче изградње нове мреже, то ће морати да сачека наредну годину. Молим грађане за стрпљење", каже Новица Радосављевић, в.д. директора Јавног предузеча Дирекција за урбанизам и уређење Прокупља.

Највећи проблем су, додају у Дирекцији, пропусти који су направљени приликом израде пројеката према којима, у неким деловима града, улична расвета није ни предвиђена. То је случај у улици Ћирила и Методија која је  једна од најдужих улица у граду. Са једне њене стране је Дом старих, са дуге Висока пољопривредна школа и Дом здравља, али је та улица целом својом дужином сасвим неосветљена.

Без светла је и заштитни знак града - брдо Хисар.

Овде је улична расвета предвиђена, али пројекат никад није до краја реализован па је, до даљњег, ипак сигурније боравак у природи завршити с првим мраком.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво