Читај ми!

Змајеве дечје игре

У Кикинди су, под покровитељством локалне самоуправе, одржане 20. Змајеве дечје игре, под слоганом "Поздрави ми све на овом свету".

Пет дана Кикинда је била, вероватно највеселија варош у Војводини. Стотине малишана, у част Чика Јове Змаја, играли су, певали, свирали, цртали, а све што су знали или направили показали су мамама и татама, декама, бакама и другим бројним знатижељницима на централној приредби на Градском тргу.

Мала Милица из вртића Колибри, са другарима је певала песмицу "Ал је леп овај свет", док Анђела каже да ће певати "Ето видиш мати мила", а такође ће играти и игру Контрабас.

Уз предшколце, основце, мале музичаре и балетане, на бини су се смењивали и дечји песници.

Омиљени дечји стихоклепац Тоде Николетић каже да му је ова манифестација додатни импулс да ствара и верује у нови свет који ће изнићи из деце.

Станислава Хрњак, чланица Општинског већа задужена за културу, каже да је Културни центар, као организатор, и ове године уприличио изузетно богат програм који је привукао много дечице.

"Дечје стваралаштво треба неговати и локална самоуправа ће увек подржавати овакве манифестације", додаје Хрњак.

Дугогодишњи директор "Змајевих дечјих игара" Душан Поп Ђурђев, с поносом каже да сама чињеница да се игре у Кикинди организују двадесети пут, а у Новом Саду педесетшести, јасно говори да је Чика Јова још увек актуелан иако је од његовог рођења прошло 180 година.

Пошто је шестог децембра рођендан Јове Јовановића Змаја, организатори Змајевих игара за ту пригоду припремају фестивал монодраме за децу, илустрације његових песама, објавиће књигу о Змају и доделити награду за најбољи роман.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745
                                                                        

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво