Читај ми!

Сајт за лакше учење

Ученици 3/4 одељења Машинско- техничке школе "15. мај" у Нишу, направили су сопствени сајт како би лакше савладли градиво. Сајт је рађен током летњег распуста, а ученици га користе од почетка ове школске године.

Сва предавања из математике, српског или стручних предмета, ученици 3/4 одељења Машинске школе у Нишу, могу наћи на свом сајту. Ту су и припреме за контролни, распоред часова и занимљивости. Идеју је покренуо ученик Јован Милић.

"Желели смо да помогнемо нашим другарима да уче од куће, јер смо ми та клик генерација и све нам је доступно преко интернета. Хтели смо да док наши чекају да им неко одговори на Фејсбуку, могу да уче лекцију из мапинских елемената", каже Јован.

Међусобна комуникација и заједничко учење су главни циљ аутора сајта, па је један од тројице администратора увек "онлајн".

"На нашем сајту су сужене лекције и нису уопште толико опширне као на предавањима", каже Кристина Столић.

Стефан Недељковић, администратор додаје да њихов сајт могу да користе и другари из суседних одељења.

Сами професори, који на званичном школском сајту, већ постављају своја предавања, подржавају ову идеју.

"Идемо ка неком времену када ће све ићи са рачунара. Ми као школа пратимо тај тренд", каже професор Петар Вујовић.

Ученици овог одељења школују се за профил техничара за роботику.

"Ово је део технике и њиховог образовања који би они морали да савладају. Рачунари и интернет је оно чиме ће они да се баве у животу", каже директор школе Александар Стевановић.

Овакав начин учења углавном користе наши факултети, а ови ученици међу првима то примењују, у групи средњих школа у Србији.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара