Читај ми!

Успех драмског студиjа прокупачке Гимназије

Кроз драмски студио прокупачке Гимназије, за десет година постојања, прошло је преко три стотине средњошколаца. Из њега је потекло и неколико професионалних глумаца, а доказ квалитета су и бројне награде.

Драмски студио прокупачке Гимназије обележава деценију постојања. После десет година рада овај омладински театар, кроз који је просло преко три стотине средњошколаца и који је изнедрио неколико професионалних глумаца, последњих година осваја све више награда.

Дружба која је 2002. године личила на акшамлије из центра српске провинције решене да освоје  Крагујевац, односно тамошњи фестивал гимназијских позоришта, после десет година постала је озбиљан драмски студио на који се у Прокупљу још озбиљније рачуна.

"Најлепше ствари које могу да вам се догоде, поготову када сте тинејџер и када желите све да пробате и да упознате неке нове ствари, јесу оне које сам ја прошла са драмским студиом", каже Александра Ђорђевић, студент економије.

Јован Николић, студент права каже да је суштина у томе што су они у драмском студију научили свашта нешто што много значи у животу.

"Ја и даље чувам овде срце", каже он.

После десет година прокупачки гимназијалци постали су поприлично самостални, одани својој драмској дружини и глуми која им оплемењује школске дане.

"Лепо ми је кад се дружимо, кад глумимо и кад се играмо Прихваћени смо", каже Валентина Бахтијаревић, трећи разред гимназије.

"Драмски студио нам омогућава да путујемо, да глумимо и да схватимо шта је глума и да схватимо ту фразу даске које живот значе", каже Стеван Миладиновић, четири разред гимназије.

Као мали театар са великим амбицијама који је већ изнедрио неколико професионалних глумаца постају прокупачки културни бренд.

"Имамо доста професора, економиста, лекара, мајки, очева, али оно што је најбитније, што сам схватио, колико год патетично звучало, драмски студио је постао фабрика племенитих позитивних ликова", каже Зоран Цветковић, редитељ.

У овом студио до сада се окушало преко три стотине прокупачких гимназијалаца.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара