Почела Чивијада

Чивијашким часом и изложбом карикатура у Шапцу је почео традиционални, тродневни вашар хумора и сатире. У Народном музеју, додељене су награде ауторима најбољих афоризама, сатиричних прича и карикатура.

У престоници Чивијашке Републике већ 45 година владају само смех и добро расположење. Шапчани воле да се шале и на свој и на туђи рачун, јер је, како кажу, ведар дух најбољи лек за све бриге и проблеме.

Огњен Шестић, добитник прве награде за сатиричну причу каже да инспирацију проналазим свуда око себе, најчешће у свакодневном животу.

"Зато сам на овај конкурс и послао једну причу из свакодневног живота. Вероватно су се људи препознали у њој", каже он.

На овогодишњи конкурс стигло је више од 4.000 радова. Добитник награде за афоризам је Миле Ђорђијоски из Македоније. Признање за најбољу карикатуру припало је Зорану Михаиловићу из Београда.

"Ове године ми се посрећило, да ли због теме или можда због тога што сам пре 38 година своју прву карикатуру објавио баш у Шапцу", каже Михаиловић.

Током тродневне манифестације, у Шапцу ће бити отворене три изложбе, организовани концерти и карневали. Централни део програма биће одржан у суботу, када ће јединствена Чивијашка Република добити и новог председника.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се