Машине стоје, а зграда пропада

Власници конфекцијског предузећа "22. децембар", које су купили пре 10 година, желе да уреде фасаду. Проблем је што се објекат налази поред зграде која је под заштитом државе, па је за радове потребно одобрење Завода за заштиту споменика. Завод, како тврде, поставља нереалне услове, а предузеће је у међувремену изубило све послове.

Власник текстилног предузећа "М индустри" Драгослав Мандић већ четири године покушава да реновира фасаду зграде у којој је седиште предузећа. За то му је потребна дозвола Завода за заштиту споменика културе, јер се та зграда, иначе у центру Ниша, наслања на зграду која је под заштитом.

На најпрометнијој раскрсници у Нишу поред те зграде, која је под заштитом, налази се седиште предузећа "М Индустри".

Власник огорчено показује пропале детаље фасаде, који прете пролазницима и каже да им је Завод поставио нереалне захтеве.

Из Завода нису желели да дају изјаву поводом тог случаја.

Пошто предњи део зграде нису могли да користе, Мандићи су саградили магацин у дворишту, али им је дограђени објекат, иако у поступку легализације, по налогу инспекције срушен 2011. године.

После свега шиваће машине стоје, а зграда пропада. Мандићи су се обраћали свима, кажу без ефекта, сада чекају одговор из Канцеларије повереника за информације од јавног значаја.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара