Премештај нишке Жандармерије

Нишки Одред жандармерије требало би да се исели са плаца "Србијатранса", некада великог транспортног предузећа а сада губиташима, које је очекивало да ће намирити зараде и доприносе од издавања простора у закуп - најављено је из врха Полиције.

Предузеће "Србијатранс" је годинама у блокади, има само 14 запослених и ниједно теретно возило.

Директор Полиције Милорад Вељовић је, током недавне посете Нишу, изјавио је да се за нишки Одред жандармерије, чија је база од 2001. године  на плацу "Србијатранса", тражи нови смештај:

"Предузели смо одређене кораке и договарамо са Војском и Министарством одбране да се једна од касарни у Нишу уступи Жандармерији, како би имала основне услове за рад.

Ова изјава непријатно је изненадила запослене у "Србијатрансу" који су од давања плаца и пословне зграде у закуп Жандармерији очекивали да ће решити проблем заосталих зарада и доприноса који износе скоро сто милиона динара.

Директор "Србијатранса" Мирољуб Стаменковић каже да је Жандармерија, ако жели да остане ту, добродошла:

"Кирија, закупнина коју дугује биће сторнирана ако Министарство покрије трошкове зараде и доприноса за раднике Србијатранса."

Та дуговања односе се на период од 2008. године, када је имовина "Србијатранса" преведена у власништво државе. Тада је Жандармерија престала да плаћа закуп, а држава није подмирила раднике.

Постојање базе Жандармерије у Нишу важно је због близине Копнене зоне безбедности.

"Нема посебних дешавања. Патроле Жандармерије су стално на терену и извештаји говоре да је стање безбедности нормално", наглашава Миленко Божовић, командант Жандармерије.

Од седам нишких касарни, Војска сада користи четири. Остале три су у тзв. мастер плану. Простор касарне "Бубањски хероји" већ је продат инвеститору из Америке, тако да је нова вероватна адреса нишке Жандармерије касарна "Филип Кљајић", или касарна "Стеван Синђелић".

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво