Читај ми!

Нишвил поклања џез Србији

Организатори нишког џез фестивала најавили су 80 концерата широм Србије. Савет Фестивала још није одлучио да ли ће прихватити три милиона динара које је Министарство културе накнадно издвојило.

Недостатак спонзора, а тиме и недовољно новца, обележили су припреме за овогодишњи нишки џез фестивал. Ипак, упркос проблемима, са 80 концерата на више бина и у неколико градова, Нишвил ће одржати досадашњи ниво, саопштено је на конференцији за новинаре.

Проблем с парама је дугогодишњи, и поред подршке града од 17 милиона динара. Савет фестивала још није одлучио да ли прихвата три милиона динара које је Министарство културе накнадно издвојило.

Директор Нишвила Иван Благојевић сматра да то није само питање овог фестивала.

Колико год да је било проблема, од Кајли Иствуда на отварању, Џезанове, Гинџер Бејкер бенда, Рона Картера и Нувел Ваг на затварању, Нишвил најављује озбиљно четвородневно дешавање. Поред две главне бине, и Шабанове на кеју - додуше само на једно вече, на још два места у граду ће се слушати џез.

Ниш се припрема за Нишвил. Чак и они који га не посећују здушно га подржавају.

Из уобичајеног пратећег програма издвајамо Џез театар, а осим у Нишу, Нишвил ће се, на једно вече, селити у Пирот, Врање, Аранђеловац, Зајечар и Крушевац.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара