"Уклети" пут код Кикинде

По ко зна који пут, почела реконструкција пута Кикинда-Башаид. Та деоница магистралног пута Кикинда-Београд, дуга 22 километра и једна од најлошијих у Војводини, поправља се више од три године. За то време пут је постао опасан за саобраћај.

Ни краћег пута, ни више муке. После више најава и покушаја, још једном је почела реконструкција 22 километра дуге деонице магистралног пута Кикинда-Београд, од Кикинде до Башаида, једне од најлошијих деоница у Војводини.

Обнову прате проблеми, мењају се извођачи, а пут је за то време постао опасан за саобраћај. Почело се пре три године проширењем друма, па се стало.

Обнова је започела и 2011. године уз громогласна обећања. Тада је на градилишту Владимир Илић, начелник Севернобанатског управног округа, усхићено рекао: "Данас са великим задовољством желим да констатујем да смо приступили реконструкцији пута Кикинда-Башаид у целости".

Инвеститор "Путеви Србије" обезбедио је 560 милиона динара и посао поверио "Војводинапуту" из Зрењанина.

Након асфалтираних једанаест километара, од чега девет са завршним слојем, машине су заустављене, јер је извођач ушао у блокаду, а власник и директор фирме, крајем прошле године, завршили у затвору.

Све што може да пође наопако - пошло је

Бранислав Чолак, члан Општинског већа, тада је са жаљењем констатовао да  је "тај пут као уклет, и све што може поћи наопако и по злу полази на њему".

Лане је једну кратку деоницу пута урадио, или боље рећи поправио, извођач "Штарбак" из Панчева. Тада је Дражен Николић, надзорник радова, изјавио да радови теку предвиђеном динамиком и да очекује да се за десетак дана заврши и носећи и завршни слој.

Али, не лези враже. Машине су ускоро отишле на неко друго градилиште. Нада да ће ипак нешто бити од "уклетог пута" јавила се пре неколико дана, кад су се на њему појавили радници и машинерија "Војпута" из Суботице.

Владимир Илић, начелник Севернобанатског управног округа, објашњава да се за обезбеђених 25 милиона динара поставља завршни слој у дужини 2,2 километра, преко оног носећег слоја урађеног лане и да ће, са још 45 милиона, радови бити настављени до Винцаида.

За наставак радова на јесен ће из фонда "Путева Србије" пристићи још 100 милиона динара, а за завршетак додатних 130 милиона, али догодине.

Судећи према динамици радова, све су прилике да ће пут Кикинда-Башаид бити завршен кад и Коридор 10, дакле 2016. године.

Боље икад, него никад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво