Читај ми!

Француска свађа осипа КУД

Две недеље по повратку са турнеје из Француске, из косјерићког КУД-а искључено је 7 чланова који су одбили да учествују у програму, а потом су оставке поднели уметнички руководилац и комплетан Извршни одбор.

Са турнеје по Француској, чланови косјерићког Културно-уметничког друштва "Максим Марковић" вратили су се пре две недеље - посвађани. Тада је седморо чланова КУД-а остало у Паризу, а превоз за повратак у Косјерић обезбедила им је Амбасада Србије.

Седморо чланова који су, незадовољни смештајем у Француској, у другом делу турнеје одбили да учествују у програму, искључено је из Културно-уметничког друштва.

Након тога, уметнички руководилац и вођа пута у Француску Млађен Марковић поднео је оставку, а са њим и комплетан Извршни одбор КУД "Максим Марковић".
 

Одборници косјерићке општине апеловали су да руководство очува ансамбл који је деценијама представљао град у најбољем светлу.

Тачку на проблеме са турнеје ставиће скупштина Културно-уметничког друштва, која треба да се састане за две недеље.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво