Пантер са Неретве у Власотинцу

Легендарни голман jугословенске фудбалске репрезентације и мостарског Вележа Енвер Марић после више од двадесет година поново је дошао у Србију. Марић је за Вележ бранио 600 пута, за СФРЈ 32, три пута за репрезентацију света и Европе.

Енвер Марић, голман југословенске репрезентације, мостарског Вележа и Шалкеа 04, у некадашњој СФРЈ познат као Пантер са Неретве и Летећи Мостарац, после више од две деценије дошао је у Власотинце, у посету пријатељу Милисаву Миши Петровићу.

Чувени тренер голмана Миша Петровић и легендарни Енвер Марић први су се срели 1978. године на стадиону ОФК Београда и од тада траје нераскидиво пријатељство. После више од двадесет година поново су заједно. Енвер је коначно испунио жељу свом великом пријатељу и посетио га у Власотинцу.

Избледеле фотографије, исечци из новина, заставице, амблеми. "Неке од њих поклонићу Мари, јер их је и он први пут видео", каже Петровић.

У кутији успомена посебно место заузимају голманске рукавице са посветом.

"Оно што Миша ради заиста је невероватно", каже Енвер Марић. „Ја нисам носталгичар. Време не може да се врати, али је изузетно пријатно подсетити се старе дивне Југославије за којом сви помало чезнемо."

Симбол и идол једне генерације члан чувеног Вележовог трија БМВ, Бајевић - Марић - Владић, некадашњи Летећи Мостарац, 32 пута репрезентативац Југославије, Енвер Марић данас живи на релацији Берлин - Мостар.

Ни поред здравствених проблема, није му тешко пао дуг пут и долазак у Власотинце. Позив пријатеља се не одбија.

"Овде сам осетио изузетну добродошлицу", каже легендарни голман. "Људи су непосредни, срдачни, на сваком кораку. Због тога ћу сигурно поново доћи у Власотинце код свог пријатеља."

"Када неко пређе скоро две хиљаде километара да би био мој гост, то је за мене заиста велика част", нагласио је Миша Петровић. "Ја сам због тога и срећан и поносан."

Некада се у фудбалу уживало. Порази су се лакше прихватали победе лепше славиле, пријатељства су била чвршћа и трајна. То најбоље знају Енвер и Миша.

Нови сусрет у Власотинцу већ су заказали: у лепој варошици на југу Србије на отварању музеја голманских легенди који ће носити име "Милутин Шошкић Шоле".

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво