Читај ми!

Мирандолина у дворишту библиотеке

У дворишту Градске библиотеке у Кикинди изведена је премијера представе Карла Голдонија "Крчмарица Мирандолина", у режији Катје Пеган из Копра. Представа ће се до краја лета играти на отвореном, а у октобру се сели у салу Народног позоришта.

У дворишту Градске библиотеке у Кикинди ансамбл кикиндског Народног позоришта извео је премијерно представу Карла Голдонија "Крчмарица Мирандолина", у режији Катје Пеган из Копра.

Место радње је Италија шездесетих година прошлог столећа. У гостиони, коју води згодна и пожељна Мирандолина (Јелена Шнеблић), одседају добростојећи гроф (Бранислав Кнежевић) и осиромашени маркиз (Драган Остојић). И један и други покушавају да освоје Мирандолину, која
остаје глува на њихове дарове и обећања, али их заводи, сукобљава и доводи до
емотивних сломова.

Лепој крчмарици за око запада витез (Ђорђе Марковић), заклети мрзитељ жена, кога женском лукавошћу и сензуалношћу успева да освоји. Ни слуга Фабрицио (Миљан Давидовић) није равнодушан на Мирандолинине љубавне враголије. Неосвојива крчмарица се све време поиграва са својим просцима и до самог краја комада не зна се коме ће поклонити своје срце...

"Крчмарица Мирандолина" је 317 комад постављен у кикиндском позоришту. Током лета представа ће се играти на отвореној сцени, а у октобру ће се преселити у салу Народног позоришта.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара