Летња авантура на Копаонику

Чист ваздух, зелена пространства и мир, до недавно су преко лета били главни атрибути Копаоника, планине са чак 200 сунчаних дана годишње. Боравак на крову Србије од овог лета биће интересантнији, јер се гостима нуди активан одмор, пун авантура.

Орлове Стене, једна од природних атракција Националног парка Копаоник, од пре неколико дана постале су полигон за алпинистичке дисциплине.

"Ово место је апсолутно за све који желе да освоје вертикале, да савладају страх од висине и да сагледају њихове праве могућности", каже Милош Радовић, алпинистички инструктор.

Никола Кутлашић и Гордана Ђокић из Београда су се у алпинизму опробали први пут. Кажу да је за овај спорт потребно доста концентрације и да има страха, али више адреналина.

Нестрпљиви су да пробају параглајдинг. На овој планини параглајдингом се лети у тандему са инструктором , али и у друштву орлова.

"У почетку гости јесу помало скептични, јер сматрају да то није за људе који нису у кондицији. Али активни програми су осмишљени за све људе и узрасте и у њима се првенствено ужива", каже Светлана Костић, туристички радник.

Све што је могуће зими обићи скијама, лети је доступно захваљујући атрактивним четвороточкашима, популарним квадовима, којима се лако управља.

До највишег врха на 2.017 метара може се и „Панчић експресом", за само 10 минута. У шетњу се може и организовано и на коњу.

"Цео свет негује тренд одласка на планину током лета, првенствено због здравља.У Србији и целом региону то није уобичајено. Ми зато полако мењамо такав приступ и примећујемо да нам то све боље иде", каже Никола Аврам, борд директор Удружења хотелијера Копаоник.

Пре три године лети је месечно бележено 7.000 ноћења, колико је дневно у јеку зимске сезоне скијаша.

Тај број се прошле године вишеструко повећао, захваљујући садржајима у које се убраја и нов базен са топлом водом на отвореном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво