Читај ми!

Пацови уништили усеве

Непосредно пред жетву пацови са алексиначке депоније уништили су део усева пољопривредника Душка Јовановића. Стручњаци кажу да када је уништена у фази зрења, пшеницу је немогуће спасити и да је једино решење у превентивном уништавању глодара.

Није први пут да пацови са депоније у Алексинцу нападају усеве на њиви Душка Јовановића. Он каже да је ове године то баш драстично и да пацова нарочито има много у сумрак.

Стручњаци кажу да се то често дешава на запуштеним просторима којих код нас има много, зато је битна превенција.

Због штете од глодара већина њива у околини депоније се не обрађује, а општинска депонија којом располаже комунално предузеће овако изгледа годинама.

Душко Јовановић се ових дана пред жетву жалио комуналном предузећу које располаже депонијом, инспекцији, општини тражећи да му неко надокнади штету.

Пацови превентивно нису уништени, а једина мачка на депонији очигледно сама није могла да им се супротстави.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво